În perioada 24 februarie-27 februarie 2012, Preasfinţitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord a făcut o vizită pastorală în Danemarca.

Sâmbătă, 25 februarie 2012, Preasfinţitul Părinte Episcop Macarie a participat şi a rostit un cuvânt la vernisajul expoziţiei de icoane pe sticlă din oraşul Odder, Danemarca (icoane realizate după vechi izvoade transilvane, de pictoriţa Teodora Roşca). În aceeaşi zi, a săvârşit Taina Sfântului Maslu, împreună cu un sobor de preoţi, în biserica parohiei ortodoxe române din oraşul Aarhus.

Duminică, 26 februarie 2012, Preasfinţitul Episcop Macarie a slujit Sfânta Liturghie, cu prilejul hramului, în parohia ortodoxă română din oraşul Sønderborg, fiind sărbătoriţi Sfinţii Cuvioşi Ioan Casian şi Gherman din Dobrogea, ocrotitorii acestei parohii situată în sudul Danemarcei, în apropierea graniţei cu Germania. Seara, Preasfinţitul Episcop Macarie a săvârşit Vecernia iertării în biserica parohiei ortodoxe române din Copenhaga şi a avut o întâlnire cu tinerii Centrului Sfântul Voievod Ştefan cel Mare, filiala Copenhaga.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments