Doi ostatici au murit în timp ce nava pe care se aflau şi care fusese deturnată de piraţi era eliberată de o navă a marinei de război daneze, a anunţat marţi un comunicat al marinei, citat de AP şi AFP, informează Agerpres.

„Nava de război Absalon a interceptat o ambarcaţiune a piraţilor, la 27 februarie 2012. În timpul operaţiunii, doi ostatici au fost ucişi”, se arată în comunicat, care nu precizează cetăţenia celor decedaţi. Aceştia se numărau între cei 18 ostatici de pe nava răpită şi interceptată.

Nava Absalon urmărea de câteva zile ambarcaţiunea deturnată şi luni a încercat să o oprească, după ce aceasta părea că începe să se îndepărteze de coasta somaleză.

Întrucât vasul îşi continua înaintarea în pofida focurilor de avertisment, forţele daneze au tras asupra navei, a spus purtătorul de cuvânt al marinei Kenneth Nielsen. Piraţii s-au predat şi militarii danezi au preluat controlul asupra navei deturnate.

La bordul acesteia au fost găsiţi 17 presupuşi piraţi şi 19 ostatici, ale căror cetăţenii nu au fost făcute publice. „Doi dintre ostatici erau grav răniţi şi, în pofida promptitudinii cu care medicul de pe Absalon le-a acordat primul ajutor, vieţilor acestora nu au putut fi salvate”, se menţionează în comunicat.

Nu se cunosc deocamdată împrejurările exacte în care au fost răniţi cei doi ostatici.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments