În data de 20 martie 2013 a avut loc, la Copenhaga, marcarea  Zilei Internaționale a Francofoniei, eveniment care s-a desfășurat la colegiul Copenhagen Business School (CBS), cu participarea ambasadorilor statelor francofone acreditate în Danemarca, a reprezentanților mediului de afaceri și socității civile francofone din Danemarca, precum și a unui număr semnificativ de studenți danezi și străini de la CBS.

Cu această ocazie, a avut loc cea de-a XII-a ediție a Seminarului dedicat limbii franceze ca limbă de lucru, în cadrul căruia a avut loc o masă rotundă și un bufet organizat de ambasadele statelor francofone. Structura seminarului a inclus două părți: prima, dedicată intervențiilor, iar cea de-a doua, dezbaterilor (masă rotundă) pe teme privind relațiile economice și importanța limbii franceze pentru mediul de afaceri. Au intervenit: Claudio Sfreddo, Universitatea din Geneva, Philippe d’Iribarne, director de cercetare în cadrul Consiliului Național de Cercetare din Franța, Claire Goyer, președintele Organizației Diversitate lingvistică și limba franceză din Bruxelles, Mette Zølner, Universitatea comercială din Copenhaga și Joël Monéger, director onorific al Institutului de Drept din Paris.

De asemenea, în cadrul mesei rotunde au avut loc prelegeri și dezbateri pe teme de interes pentru francofonie, susținute de: Tom Becker, director A.P. Møller – Maersk Group, Brett S. Chappell, responsabil pe probleme de afaceri globale din cadrul Danske Bank, Estelle Fanjaud, responsabil cu zona francofona în cadrul companiei COWI din Danemarca, Jean-Christophe Moureau, directeur regional Thales Danemark. Moderatorii seminarului au fost junaliștii Stéphanie Surrugue (TV2) și Tore Leifer (DR).

Ambasada României la Copenhaga a participat la seminar si la bufetul multicultural oferit de ambasadele francofone acreditate în Danemarca. Ambasada a beneficiat de un stand promoțional unde au fost prezentate materiale privind istoricul României în Organizația Internatională a Francofoniei, precum și broșuri și pliante cu informații generale despre țara noastră.

Articol preluat de pe http://copenhaga.mae.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments