A mass grave at Alken reveals fractured skulls and hacked bonesÎn urmă cu mai bine de 2.000 de ani, mii de soldaţi au fost măcelăriţi, în timpul unui ritual barbar, iar osemintele lor au fost împrăştiate de-a lungul unui lac.

În zilele noastre, lacul Alken Enge, din Danemarca, s-a transformat într-o mlaştină, permiţând astfel, cercetătorilor de la Muzeul Skanderborg şi specialiştilor de la Universitatea din Aargus să scoată la suprafaţă osemintele a peste 200 de luptători, scrie businessinsider.com.

Însă, cercetările nu se opresc aici, Irene Berg Sorensen, de la ScienceNordic, precizând că există posibilitatea ca oasele a încă cel puţin 1.000 de soldaţi să se afle în apele mlaştinii. Irene menţionează şi că rămăşiţele de oase, săgeţi şi scuturi descoperite la Alken Enge arată că această locaţie a fost scena unui conflict sângeros.

A summer excavation found many more human bones than expected, excavation Field Director Ejvinf Hertz told ScienceNordic

The hole in this skull is believed to have been caused by a spear or arrow
A pelvic bone
Sliced thighbones
A lower jawbone
An archaeologist prevents the skull from drying out
Fragments of around 240 people were found in an area of about 1,000 square feet — a little bigger than a racquetball court — but archaeologists believe the entire site may hold the remains of more than 1,000 soldiers
Articol preluat de pe Realitatea.net

Comentati folosind contul Facebook

comments