Având în vedere ultimele solicitări de informații din partea unor cetățeni români care trăiesc pe teritoriul Danemarcei, cu referire la posibilitatea constituirii unei secții de votare în altă localitate decât Copenhaga la alegerile parlamentare din 2016, Ambasada face următoarele precizări:

->In acest moment, majoritatea cetățeniilor rormâni din Danemarca care s-au înscris în Registrul electoral a optat pentru votul prin corespondență;

->Numărul cetățenilor români înscriși cu cea de-a doua opțiune de vot, respectiv vot la secția de votare din localitatea de rezidență, este sub 100 de persoane, pragul necesar, conform noii legislații în vigoare, pentru a se constitui o secție de votare într-o altă localitate daneză decât Copenhaga.

Prin urmare, în lipsa înscrierii în Registrul electoral a unui număr suficient (cel puțin 100 de români dintr-o regiune a Danemarcei) cu opțiunea de vot la secție, aceştia nu vor putea să voteze decât la secţia de votare organizată în capitala Danemarcei.

Reamintim că înscrierea în Registrul electoral să bifeze una dintre cele două opţiuni: vot prin corespondenţă sau vot la secţia înfiinţată la cerere. Cererile vor fi trimise la e-mail [email protected], ori depuse la Ambasada României la Copenhaga.

Cererea va fi însoţită de o copie a actului de identitate şi o copie a documentului care dovedeşte reşedinţa, eliberat de autorităţile daneze, sau a paşaportului, cu menţionarea statului de domiciliu (inclusiv a doua pagină a documentului).

Formularul Cererii de înscriere în Registrul electoral poate fi descărcat de aici (click).

Ambasada Romaniei in Regatul Danemarcei

 

Comentati folosind contul Facebook

comments