Actorul danez Mads Mikkelsen a fost distribuit în rolul criminalului în serie Hannibal Lecter într-un serial de televiziune produs în Statele Unite ale Americii, pe baza romanelor scriitorului Thomas Harris.

 

Actorul în vârstă de 46 de ani, care a devenit cunoscut după ce a apărut în filmul „Casino Royale” din seria James Bond, va juca în noua producţie a postului de televiziune american NBC, intitulată „Hannibal”, în care apare şi actorul britanic Hugh Dancy, informează bbc.co.uk.

Mads Mikkelsen a câştigat recent, la Cannes, premiul pentru interpretare masculină, graţie rolului jucat în filmul danez „The Hunt”.

Anthony Hopkins a primit Oscarul pentru interpretarea personajului Hannibal Lecter – supranumit „Hannibal The Cannibal” – în filmul „Tăcerea mieilor/ The Silence of the Lambs” (1991).

Actorul scoţian Brian Cox şi actorul francez Gaspard Ulliel l-au jucat şi ei pe marele ecran pe carismaticul criminal în serie.

În serialul „Hannibal”, britanicul Hugh Dancy va juca rolul agentului FBI Will Graham, jucat în trecut de William Petersen, în „Manhunter” (1986), şi de Edward Norton, în „Red Dragon” (2002).

Serialul, care se va concentra asupra începuturilor relaţiei dintre Lecter şi Graham, va fi realizat pe baza unui scenariu scris de Bryan Fuller, care va fi şi producătorul executiv al show-ului.

Actorul danez Mads Mikkelsen şi-a făcut debutul la Hollywood în 2004, jucând alături de Clive Owen în „Regele Arthur/ King Arthur”, iar apoi a apărut în câteva producţii cu succes la public precum „Înfruntarea titanilor/ Clash of the Titans” şi „Cei trei muschetari/ The Three Musketeers”.

Danezul a fost de două ori nominalizat la premiile decernate de Academia de Film Europeană, la categoria „cel mai bun actor” – în 2006, pentru rolul din „După nuntă/ Efter brylluppet”, şi în 2008, pentru rolul din „Flame şi Citron/ Flammen & Citronen”.

Mads Mikkelsen a fost premiat pentru întreaga carieră la European Film Awards 2011.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments