Planeta Venus s-a interpus între Pământ şi Soare în această dimineaţă, marcând unul dintre cele mai rare fenomene astronomice.

Tranzitul planetei Venus se petrece o dată la aproximativ 100 de ani. Nici unul dintre oamenii care au fost martorii evenimentului nu vor mai putea asista vreodată la un fenomen similar.

Următorul tranzit al planetei Venus se va produce abia pe 11 decembrie 2117, relatează Robert Bentia, prin intermediul unui mail trimis redacţiei „România liberă”. Fotograful a umărit fenomenul din Islanda, începând cu ora 22:04, ora locală.

Trecerea planetei Venus peste discul solar este un eveniment astronomic foarte rar. Acesta se repetă, în general, la fiecare 8, 121,5, 8 şi 105,5 ani. Aproape întotdeauna, tranziţiile planetei Venus se produc în perechi, separate de 8 ani. Cele mai apropiate excepţii (tranzite singulare) sunt cele din 1396 şi 3089.

„O situaţie interesantă se produce în zona Islandei, de unde am observat începutul fenomenului şi aştept cu nerăbdare sfârşitul tranzitului, Soarele apunând acum câteva minute, pentru o scurtă perioadă de timp, la nivelul maxim al fenomenului”, a declarat Robert Bentia, aflat în Reykjavik, capitala Islandei.

Galeria de mai sus vă prezintă câteva imagini cu tranzitul planetei Venus peste discul solar, aşa cum a fost observat, din Islanda, de către Robert Bentia.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments