http://4.bp.blogspot.com/-g08ZCcJsj3M/UB572oNpkUI/AAAAAAAAAgg/P5uMxDdaN78/s1600/8139-electrolux-logo-thinking-we.jpgGrupul Electrolux, unul dintre cei mai mari producători de aparatură electrocasnică şi de uz profesional din lume, a înregistrat anul trecut vânzări nete de aproape 110 miliarde de coroane suedeze, în creştere cu 8,3% faţă de 2011.
Potrivit unui comunicat de presă, creşterea puternică a volumelor şi a veniturilor încasate în America Latină şi de Nord a fost principalul motor care a condus la obţinerea acestor rezultate.
În ultimul trimestru al anului trecut, compania a obţinut cea mai mare creştere organică din 2012, de 7,5%, o parte importantă a acesteia provenind din operaţiunile derulate în America Latină. C
Cererea pentru electrocasnice mari în Europa a scăzut în ultimul trimestru al anului trecut. În Europa de Vest, scăderea de 2% a venit pe fondul unei reduceri a cererii provenite din Europa de Sud, Franţa, Ţările Nordice şi Benelux. În schimb, cererea în Europa de Est a crescut cu 2%, în principal datorită creşterii înregistrate în Rusia.
În ansamblu, vânzările grupului au înregistrat o uşoară creştere în 2012 raportat la anul anterior, lansarea noii game de electrocasnice, Inspiration, având o influenţă pozitivă asupra rezultatelor companiei.

Articol preluat de pe  http://www.bursa.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments