Agenţia guvernamentală pentru ocuparea forţei de muncă din Suedia a lansat o campanie prin care încurajează tinerii şomeri să-şi caute locuri de muncă pe perioada verii în ţările lovite de criză din regiunea Mării Mediterane, inclusiv Grecia şi Spania.

Locurile de muncă pe care aceştia le-ar putea ocupa, în sectorul hotelier, implică asigurarea de servicii turiştilor suedezi sosiţi în aceste ţări, potrivit agenţiei de presă AFP, prelute de cotidianul elen Kathimerini.

„Sperăm ca tinerii noştri să obţină fiecare din aceste locuri de muncă. Companiile au avut experienţe bune în privinţa angajaţilor tineri din Suedia”, a declarat pentru AFP Kristina Gaerdebro Johansson, consilier la agenţia suedeză din partea serviciului european pentru ocuparea forţei de muncă (European Employment Services – EURES).

Agenţia guvernamentală şi EURES vor propune tinerilor din Suedia, la un eveniment organizat săptămâna următoare, sute de locuri de muncă din Grecia, Spania, Italia şi Cipru – destinaţii preferate de turiştii suedezi.

Printre acestea se află posturi de antrenori de fotbal, instructori de aerobic şi dansatori în hoteluri şi staţiuni din regiunea Mării Mediterane. Unele posturi necesită cunoaşterea unei limbi scandinave, însă nu toate, a spus Gaerdebro Johansson.

Şomajul în rândul tinerilor din Grecia şi Spania se află în prezent la peste 50%.

În pofida economiei solide a Suediei, şomajul în rândul tinerilor se situa la circa 24% în decembrie, peste media din UE.

Articol preluat de pe  http://www.gandul.info/

Comentati folosind contul Facebook

comments