Hej igen!

In postarea de data trecuta v-am povestit putin despre cum am ajuns sa studiez la Aarhus University, Business and Social Sciences din Aarhus, Danemarca. Astazi, in schimb, am sa va spun cateva cuvinte despre locul pe care de mai mult de trei ani il numesc a doua casa.  Locuind în Danemarca (guest post)

 

 

 

 

 

 

 Locuind în Danemarca (guest post)

Am ajuns alaturi de prietenul meu in Aarhus la sfarsitul lunii august 2009. Ne-am trezit intr-un mediu diferit unde, inainte de toate, am remarcat curatenia impecabila si civilizatia. Arhitectura minimalista, dar sofisticata varia intre caramizi si jocuri de culori. Oameni blonzi, inalti, parca scosi din filme ne zambeau fara motiv. Strazile erau pline de biciclete, autobuze galbene si petice de natura.

Tin minte si acum primul drum spre facultate! Era o dimineata superba de toamna, soarele ne zambea, un covor de frunze colorate pe jos, totul nou si interesant… you get the point.  Locuind în Danemarca (guest post)  Orasul era diferit de ce intalnisem pana atunci; cu cat il cunosc mai bine, cu atat mai mult descopar lucruri mici care il fac aparte.

Asa cum v-am povestit prima data cand ne-am “cunoscut”, studiez un program de licenta intitulat Marketing and Management Communication. In general, cursurile sunt impartite in lecturi si tutoriale, primul tip facilitand predarea, iar al doilea examinarea in detaliu si punerea in practica a conceptelor teoretice. De asemenea, sistemul educational danez se bazeaza mult pe studii de caz si munca in echipa. Astfel, aproape pentru fiecare curs am facut parte dintr-un grup alaturi de care mi-am realizat temele, proiectele si prezentarile. Examenele pot fi destul de diferite de ceea ce am intalnit (si auzit) in Romania. Ele pot varia de la clasicele examene scrise de 3-4 ore cu prezenta ls scoala, la examene online de 12 ore sau mai mult, proiecte sau examene orale. Un alt element care m-a amuzat a fost sistemul de notare, notele incepand cu – 3, 2 nota de trecere si finalizandu-se cu 12. De fiecare data cand le explic bunicilor care e situatia nu inteleg de ce 10 nu este de-ajuns si cum 2 poate fi o nota buna.  Locuind în Danemarca (guest post)

Puteti citi articolul in intregime aici :  http://elenaciric.ro/2013/locuind-danemarca-guest-post.html

Comentati folosind contul Facebook

comments