Peter Holmberg (48 de ani) este campionul Suediei la slabit. El aun suedez a slabit 186 de kilograme Un suedez a slabit 186 de kilograme! pierdut 186 kg in trei ani, scazand de la 268 kg la 82 kg. Aflat in pragul sinuciderii in 2009, Holmberg spune ca traieste acum o a doua viaţa.

Peter Holmberg era atat de gras incat nu putea iesi din apartamentul lui din orasul suedez Vasterls. In decembrie 2008, avea 268 kg si-si petrecea 70% din timp mancand alimente grase, scrie cotidianul suedez Aftonbladet, care publica si cateva fotografii spectaculoase cu metamorfoza barbatului.

„Eram dependent asa cum sunt alcoolicii sau toxicomanii”, spune Holmberg. In ianuarie 2009, s-a gandit sa se sinucida luand medicamente. In faţa calculatorului, constatand absenţa aproape totala a vieţii sociale, el a intocmit o lista cu avantajele si dezavantajele vieţii pe care o ducea, ca sa vada daca merita sa mai traiasca. Pentru familie si ultimii prieteni care-i ramasesera, s-a hotarat sa traiasca si a contactat spitalul universitar din Uppsala.

In luna mai, a fost supus unei intervenţii chirurgicale de patru ore (un switch duodenal, care i-a redus stomacul cu doua treimi si i-a scos o parte din intestine). „Am remarcat imediat diferenţa. Foamea imi disparuse si slabeam in medie 10 kg pe saptamana”, spune Peter.

Barbatul precizeaza ca de atunci a inceput din nou sa traiasca cu adevarat, participa la diverse activitaţi, lucru la care nici nu se putea gandi inainte – se plimba, pescuieste, face scrima sau merge cu familia prin oras fara sa-i fie rusine.

Medicii spus ca pierderea a 186 kg este cea mai importanta realizata vreodata in Suedia si probabil cea mai semnificativa din Scandinavia.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments