Tara in care toata lumea vine sau pleaca!
Cu un pas mai aproape de iesirea din zona Euro, Grecia deja se confrunta cu probleme atat de imigrare cat si de emigrare.
Nu doar grecii parasesc tara mama si emigreaza in alte state europene, dar in continuare vin si multi imigranti, in special din Turcia, care le dau batai de cap si le solicita bugetul sarac cu care statul se ocupa de acestia.

Din cauza imigrantilor care intra in Grecia, Ministrul pentru protectia cetatenilor, Michalis Chrysochoidis, a declarat ieri ca s-ar putea sa ceara ca Grecia sa iasa din spatiul Schengen pentru ca nu se reuseste sa se combata imigratia ilegala din tara elena.

Sunt peste 30.000 de imigranti de care Grecia trebuie sa se ocupe acum. Ministrul Chrysochoidis deja a anuntat ca este nevoit sa creeze 30 de unitati spitalicesti in cadrul unor facilitati militare scoase din uz pentru a se ocupa de acestia. A si cerut fonduri europene de 250 milioane EUR in acest sens.

Guvernul elen deja a inceput sa ia masuri ca sa reduca numarul de imigranti, a obtinut ca de la 2000 de persoane pe saptamana sa aiba doar 500.

Dar si numarul grecilor care emigreaza acum, parasind tara natala sau de domiciliu, spre alte tari europene, in special Germania, Finlanda si Austria , a crescut accelerat in ultimele luni, motiv pentru care statele respective au cerut de asemenea ca Grecia sa iasa din spatiul Schengen si sa se reintroduca controlul pasaportului la frontiera cu tara elena.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments