http://img.yle.fi/uutiset/ulkomaat/article6396493.ece/ALTERNATES/w580/LKS+29.11.2012+Lars+Isovaara+Un parlamentar de extremă-dreaptă din Suedia a demisionat, azi, ca urmare a unor remarci rasiste, la doar două săptămâni după un scandal similar în care a fost implicat partidul său informează AFP.

Parlamentarul Lars Isovaara (53 de ani) este vizat de o plângere pentru insulte rasiste.

Într-un sondaj de opinie publicat lîn urmă cu o săptămână, partidul Democraţii din Suedia era creditat cu 12,3% din intenţiile de vot, o creştere cu 6,6% față de alegerile legislative din septembrie 2010, devenind cea de-a treia formaţiune ca popularitate din Suedia.

În noaptea de marţi spre miercuri, Isovaara, în stare de ebrietate şi însoţit de doi poliţişti veniţi să investigheze furtul rucsacului său, a scuipat şi a imitat grohăiturile unui porc în faţa agentului de pază și ordine, care i-a deschis uşa Parlamentului, pe care l-a acuzat că ar fi de origine străină. „Nu doresc să am de-a face cu oameni ca el”, a afirmat el, potrivit poliţiştilor care au depus plângere.

Lars Isovaara a declarat , azi, că nu mai este demn de mandatul său. „Sunt conştient de faptul că mă aflu în imposibilitatea de a-mi reprezenta partidul din cauza comportamentului meu. Îmi asum responsabilitatea şi am renunţat la funcţia mea de parlamentar”, a afirmat el, într-un comunicat.

Partidul din care face parte nu se află la primul scandal. La jumătatea acestei luni, purtătorul său de cuvânt pentru probleme economice a fost demis din funcţie, după apariţia unei înregistrări video care-l prezenta în timp ce rostea insulte rasiste.

El şi-a păstrat mandatul de parlamentar.

Articol preluat de pe Evz.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments