Transsexualii suedezi, după ce au obtinut abolirea sterilizarii fortate în locul schimbării de sex, urmaresc in prezent să obțină compensații financiare și sa aiba copii.

Instanța suedeză a eliminat, in data de 10 ianuarie 1972, o lege care le cerea transsexualilor să se supună procedurii de sterilizare.

In aceste zile, insa, acestia au marturisit ca, in plus, este gresit sa „ne gandim la transsexuali ca la niste părinți mai rai”, dorindu-si sa aiba copii „la fel ca ceilalti”.
Din 1972 până în 2011, 865 de persoane au solicitat în mod legal schimbarea de sex, potrivit statisticilor oficiale. Aproximativ 500 dintre ei au si făcut-o.

Kerstin Burman va reprezenta in urmatoarele zile, conform France Presse, un grup de 135 de transsexuali, intr-un proces împotriva statului suedez, prin care acestia urmaresc sa primeasca despagubiri.

Între 1935 și 1996, in virtutea legii, 230.000 de persoane au fost sterilizate, din motive de „igienă socială și rasială”, de multe ori în scopul evitarii maladiilor psihiatrice. Ele au fost compensate cu sume in valoare totala de peste 20.000 de euro, printr-o lege din anul 1999.

Articol preluat de pe http://www.lacasuriortodoxe.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments