Suedia vrea să oprească atentatele cu mașini folosind tehnologia ”geo-fancing” aplicată pe mașini Volvo și Scania. Această tehnologie ar urma să reducă viteza mașinii dacă aceasta se apropie de o zonă pietonală, scrie Agerpres citând DPA.

Utilizând sistemul global GPS pentru a localiza un vehicul, tehnologia ”geo-fencing” ar putea reduce automat viteza unui vehicul – limitând astfel riscul de accident – dacă vehiculul se îndreaptă spre o zonă pietonală.

Interesul pentru tehnologia cunoscută sub numele de ”geo-fencing a crescut după atacul cu camion comis în aprilie 2017 în capitala suedeză Stockholm şi care s-a soldat cu cinci morţi. De asemenea, începând din 2016, în multe oraşe din Europa, Barcelona, Londra, Berlin şi Nisa, au avut loc atacuri cu vehicule care au vizat trecători şi care s-au soldat cu victime.

Reprezentanții Volvo și Scania urmează să prezinte marți, proiectul care este condus de Administraţia suedeză de transport şi susţinut de guvern şi oraşele Stockholm şi Göteborg.

Unii transportatori folosesc deja tehnologia ”geo-fence” pentru a localiza un vehicul cu GPS. Alerta se declanşează atunci când un vehicul se abate de la traseul stabilit.

Comentati folosind contul Facebook

comments