Suedia va acorda Moldovei asistenţă economică şi tehnică în valoare de 50 de milioane de euro. Banii vor fi folosiţi într-un spectru larg de activităţi, începând cu drepturile omului şi până la eficienţa energetică. Anunţul a fost făcut în contextul vizitei de două zile a unei delegaţii parlamentare a Regatului Suediei la Chişinău.

„Parlamentul Suediei a selectat Moldova ca ţară prioritară pentru parteneriat pe parcursul anului 2012. Suedia acordă Republicii Moldova pentru perioada anilor 2011-2014 asistenţă economică, tehnică şi financiară de peste 50 de milioane de euro”, a declarat preşedintele Parlamentului, Marian Lupu.

„Felicităm Moldova că este cea mai performantă ţară la capitolul democraţiei din fosta URSS. Iată, de ce am ales să susţinem această ţară, pentru a fi tot mai aproape de UE. Mizăm pe o colaborare fructuoasă. Avem ce învăţa unii de la alţii”, a precizat preşedintele Parlamentului Suediei, Per Westwerberg.

Amintim că preşedintele interimar al ţării, Marian Lupu, a avut o întrevedere cu preşedintele Parlamentului Suediei, Per Westwerberg, care a venit în Moldova, pentru două zile.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments