Un băiat de 10 ani a mărturisit că a ucis un alt copil de patru ani după ce s-au certat la locul de joacă. După câteva luni de anchetă, poliţiştii suedezi l-au găsit pe cel care-l omorâse pe micul Texas, de patru ani. Acesta fusese găsit mort, ştrangulat cu o coardă, pe 16 octombrie, scrie portalul 7sur7.be, preluat de Agerpres.

Copilul fusese dat dispărut de părinţi, care locuiau la câţiva paşi de locul de joacă, şi a fost găsit după câteva ore, într-o pădure din apropiere. Un număr de 35 de anchetatori s-au ocupat de acest caz. Timp de câteva săptămâni, au interogat peste 65 de copii cu vârste de la cinci la 15 ani.

„A fost o situaţie foarte greu de administrat”, spune anchetatorul principal, Yvonne Rudinsson.

Un băiat de 10 ani a mărturisit în cele din urmă crima, la 59 de zile după ce fusese interogat prima oară. „Băiatul ne-a explicat tot. În ceea mă priveşte, cazul este rezolvat”, informează ataşatul de presă al poliţiei din Kronoberg. Potrivit spuselor suspectului, incidentul a avut loc atunci când copiii s-au certat la locul de joacă.

În Suedia, copiii sub 15 ani nu pot fi urmăriţi penal. Prin urmare, suspectul a fost pus la dispoziţia serviciilor sociale.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments