suedia_neaga_azilul_religios_crestinilor (Foto: charismanews.com)Suedia, unul dintre cele mai progresive şi seculare state din lume, a refuzat oferirea statutului de refugiat religios unui număr de familii iraniene creştine, deşi Comisia Suedeză de Imigrare este conştientă de riscurile la care aceşti creştini sunt expuşi, la întoarcerea în Iran: arestare, tortură şi chiar moarte.

Motivul pentru care Comisia a refuzat primirea creştinilor în ţară este autenticitatea convertirii iranienilor, pe care îi acuză că vor să se folosească de această portiţă pentru a rămâne în Suedia. „Dacă pretinzi că te-ai convertit, trebuie să aduci probe în acest sens: certificat de botez, un certificat care să ateste că eşti membru al unei biserici sau alte documente de acest fel”, a declarat avocatul suedez Gabriel Donner pentru CBN News.

Însă, din cauza prevederilor Islamului cu privire la convertirea la alte credinţe, care este considerată apostazie şi pedepsită cu moartea, aceste documente sunt dificil de procurat.

„Ne-am anunţat familiile din Iran că acum suntem creştini şi ne-au renegat. Nu avem la cine să ne întoarcem. Acum musulmanii au datoria să ne omoare”, au declarat Ali Roshan şi Mahtab Shafadi, doi iranieni cărora le-a fost refuzat azilul, împreună cu fiica lor (foto).

Cazul nu este o premieră. La începutul acestui an, Comisia Suedeză de Imigrare a refuzat oferirea statutului de refugiat religios unei creştine iraniene, deşi ea s-a mai botezat o dată chiar pe teritoriul Suediei. În februarie, ea a fost deportată în Iran.

Suedia este una dintre cele mai seculare ţări din lume. Potrivit Eurobarometrului din 2012, 43% dintre suedezi se consideră agnostici sau atei.

suedia_neaga_azilul_religios_crestinilor (Foto: charismanews.com)

Articol preluat de pe  http://www.semneletimpului.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments