http://abcnewsradioonline.com/storage/news-images/GETTY_N_120610_GayMarriage.jpg?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1339059264674Într-un liceu din Suedia, un elev a fost lăsat repetent pentru că a spus că homosexualitatea este anormală, conform sitului de ştiri suedez svt.se.

Elevul învaţă la Liceul Nynäshamn din provincia Stockholm, Suedia, şi a exprimat opinia că homosexualitatea este „onormalt” care se traduce „anormală”.

Când elevul a întrebat despre nota sa, profesorul i-a replicat că opinia elevului nu este conformă cu curricula şcolară şi cu respectul pentru diferitele orientări sexuale.

Părinţii copilului au reclamat cazul la conducerea şcolii, care investighează cazul. Organizaţiile de apărare a familiei au catalogat cazul ca un alt pas spre interzicerea libertăţii de opinie.

Un activist pentru familie a declarat: „acest lucru arată că şcoala suedeză este un centru de îndoctrinare. Şcoala trebuie să îi înveţe pe elevi si gândească critic şi să aibă propriile lor opinii, iar aici avem un elev care are o opinie incorectă politic şi iată, este pedepsit pentru asta”.

Articol preluat de pe Dexologia.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments