Studiu: 40% dintre copiii din Suedia folosesc Internetul40% dintre copiii suedezi de doi ani folosesc Internetul, arata un raport intitulat „Suedezii si Internetul 2012” publicat miercuri si citat de AFP.

„Copii din ce in ce mai tineri folosesc internetul in 2012, jumatate dintre copiii de trei ani si 40% dintre copiii de doi ani o fac”, arata acest raport.

„Este vorba aproape exclusiv de jocuri si de videoclipuri. Parintii sunt implicati de o maniera sau alta”, a precizat Janne Elvelid, de la Fundatia pentru infrastructuri internet.

„Cand internetul a fost introdus in locuinte in urma cu 17 ani, nu interesa nici tinerii nici copiii. Au trebuit zece ani pentru a deveni interesant pentru copii. (…) Acum, tinerii sunt din ce in ce mai multi-conectati”, arata acest raport.

In acest context, „multe lucruri pe care copiii le faceau inainte sunt abandonate in favoarea internetului”, a explicat Elvelid. „Cand un tanar se joaca cu o tableta, exista o interactivitate de o alta maniera” decat atunci cand s-ar juca cu o carte, a adaugat acesta.

Articol preluat de pe HotNews.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments