Ministrul suedez al Comerțului, Ewa Björling. Foto: Dumitru GoncearMinistrul suedez al Comerțului Ewa Björling a condus la Chișinău delegația de businessmeni scandinavi interesați să investească în economia moldovenească. Suedia este unul dintre partenerii cei mai importanți ai Republicii Moldova, privind integrarea țării noastre în Uniunea Europeană.

Cu ajutoare anuale de 13 milioane de euro, Suedia este cel mai mare donator al Republicii Moldova, relevă Info-Prim Neo. Declarația a fost făcută ieri de către premierul Vlad Filat, în cadrul întrevederii cu ministrul Comerțului din Suedia, Ewa Björling, care a venit la Chișinău împreună cu un grup de oameni de afaceri.

Potrivit oficialului suedez, businessmenii din delegație sunt interesați să investească în telecomunicații, infrastructură, sănătate și implementarea e-guvernării.

„Companiile suedeze vin în Moldova nu doar pentru a aduce unele bunuri şi servicii, ci şi pentru a oferi soluţii concrete care ar ajuta oameni să depăşească unele problemele, să-şi îmbunătăţească calitatea vieţii”, a precizat Ewa Björling.

Articol preluat de pe Adevarul.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments