Sâmbătă, 22 decembrie 2012, Preasfințitul Episcop Macarie al Europei de Nord s-a aflat în mijlocul românilor din centrul Suediei. La câteva zile de la sărbătorirea Sfântului Cuvios Daniil Sihastrul, preotul paroh Ovidiu Teodor Băncilă și enorașii din orașul suedez Hillerstorp s-au adunat în jurul arhiereului pentru a aduce laudă Sfântului Cuvios Daniil Sihastrul care ocrotește această comunitate euharistică. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Episcop Macarie împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

La final, s-a săvârșit o slujbă de pomenire pentru eroii din decembrie 1989, care s-au jertfit pentru libertatea și demnitatea poporului român. Preasfințitul Episcop Macarie în cuvântul său de învățătură s-a referit și la jertfa tinerilor din decembrie 1989, prin care românii și-au redobândit libertatea și demnitatea, după cei peste 40 de ani de dictatură atee.

În prag de sărbătoare, foarte mulți credincioși s-au spovedit și s-au împărtășit cu Sfintele Taine, au fost cântate colindele străbune iar copiii au primit îndătinatele daruri de Crăciun. După agapa frățească Preasfințitul Macarie a purtat un dialog cu medicii români care lucrează în spitalele din zonă, îndemnându-i ca actul medical să fie întregit de lucrarea duhovnicească

 

Articol preluat de pe EpiscopiaScandinavia.Se

Alte poze mai gasiti AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments