http://militar.infomondo.ro/wp-content/uploads/2012/06/Saab-340-Erieye.jpgCompania suedeză furnizoare de sisteme de apărare şi securitate Saab a semnat un contract cu Agenţia Suedeză pentru Administrarea Materialelor de Apărare (FMV) pentru întreţinerea sistemului radar aerian Erieye. Contractul se va derula între 2012 şi 2014.

Directorul diviziei Electronic Defence Systems din cadrul Saab,  Micael Johansson, a declarat că „Suntem mândri de faptul că FMV are în continuare incredere în noi şi aşteptăm cu nerăbdare dezvoltarea sistemului radar Erieye împreună cu clientul nostru suedez”.

Contractul acoperă serviciile de întreţinere a sistemului radar Erieye (supraveghere şi control aerian, ASC890), mai exact suport tehnic pentru unităţile operaţionale, precum şi servicii de cercetare şi dezvoltare a senzorului ASC890 şi a sistemului de comandă şi control.

În principal, Erieye este dezvoltat şi produs de către Saab în Gothenburg, dar şi în alte locaţii.

Senzorul ASC890 şi sistemul de comandă şi control oferă posibilitatea unei observări situaţionale detaliate, ce poate fi utilizată, spre exemplu, în supravegherea frontierei, în operaţiunile de salvare, precum şi pentru combaterea terorismului şi a crimei organizate.

Sistemul radar aerian Erieye, produs de Saab, a fost foarte bine primit pe piaţă. Primul sistem a fost livrat în 1997 pentru avionul 340 al Forţelor Aeriene Suedeze. Printre clienţii sistemului Saab 340 se mai numără Thailanda şi Emiratele Arabe Unite. Sistemul radar a fost instalat şi pe avionul Embraer 145 şi livrat în Brazilia, Mexic şi Grecia. Saab mai livrează sistemul Erieye şi Pakistanului, care l-a instalat pe aeronava Saab 2000.

Saab deserveşte piaţa globală cu produse, servicii şi soluţii de top pentru apărarea naţională şi securitatea civilă. Saab are operaţiuni şi angajaţi pe toate continentele şi dezvoltă, adoptă şi îmbunatăţeşte constant noi tehnologii pentru a veni în întâmpinarea nevoilor în schimbare ale clienţilor săi.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments