http://militar.infomondo.ro/wp-content/uploads/2012/06/New-Bitmap-Image.bmpProducătorul suedez de echipament, servicii şi soluţii de top pentru apărarea naţională şi securitatea civilă, Saab, a anunţat că sistemul TactiCall VCS, instalat în Afganistan în 29 februarie 2012, este operaţional de mai bine de 2000 de ore, cu o disponibilitate operaţională de 99,8%.

Sistemul deserveşte zona NATO/ISAF din nordul Afghanistanului şi gestionează toate comunicaţiile sol – aer şi sol – sol din centrul mobil de control aerian MACC (Mobile Air Control Centre), comunicaţiile sol – sol din cadrul MACC, atât interne cât şi externe, precum şi liniile SATCOM

TactiCall VCS este parte componentă a centrului mobil de control aerian MACC (Mobile Air Control Centre).

Sistemul TactiCall gestionează toate comunicaţiile sol – aer din acest perimetru, precum şi comunicaţiile sol – sol din cadrul MACC, atât interne cât şi externe, precum şi liniile SATCOM.

„Suntem extrem de mândri de faptul că sistemul nostru a fost lansat ca parte a configuraţiei daneze în Afghanistan. Nu numai pentru că arată capacitatea sistemului de a fi utilizat în diverse configuraţii şi operaţiuni expediţionare, ci şi pentru că s-a dovedit a fi foarte stabil şi de încredere – chiar şi în condiţiile extreme întâlnite în nordul Afganistanului,” a declarat Andreas Husum Fyhr, Project Manager în cadrul Saab.

Sistemul TactiCall este o configurare mobilă MACC cu un singur operator pentru comunicaţii  sol – sol şi sol – aer. Sistemul mai include şi o interfaţă locală sol – aer pentru comunicare internă şi comunicare radio securizată.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments