Rovana Plumb: Romania vrea lectii de la Suedia in privinta dezvoltarii durabileRomania doreste sa realizeze schimburi de experienta cu Suedia din punct de vedere al implementarii sistemului de achizitii publice verzi si al aplicarii eficiente a conceptului de dezvoltare durabila, a declarat, joi, ministrul Mediului, Rovana Plumb, intr-o intalnire cu ambasadorul Suediei in Romania, Anders Bengtcen.

Potrivit unui comunicat al Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, pe agenda discutiilor dintre Rovana Plumb si Anders Bengtcen s-au aflat preponderent subiecte din domeniul dezvoltarii durabile, in special organizarea in luna martie la Bucuresti a Forumului Symbio City, un concept care reflecta toate cunostintele si experienta suedeza in abordarea dezvoltarii durabile.

In context, Rovana Plumb a subliniat necesitatea protejarii consumatorilor vulnerabili din Romania in ceea ce priveste utilizarea resurselor de energie regenerabila.

„Romania si Suedia au o colaborare foarte buna, care trebuie valorificata la adevaratul potential. Ne exprimam dorinta de a invata din bogata experienta a Suediei in ceea ce priveste utilizarea surselor de energie alternativa.

Desi Romania a folosit in ultimii ani tot mai mult acest concept de resursa energetica, pretul energiei electrice platit de consumatorii finali a tot crescut. Dorim sa protejam oamenii si prin intermediul acestor surse alternative de energie sa beneficieze si ei cu adevarat de avantajele acestor tehnologii si sa plateasca astfel un pret mai mic”, a spus aceasta.

In plus, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice a trimis, prin intermediul ambasadorului Anders Bengtcen, o scrisoare catre omologul sau suedez, Lena Ek, pentru a-si manifesta recunostinta in urma intalnirilor bilaterale avute de cele doua delegatii in cadrul celei de-a 27-a sesiuni a UNEP de la Nairobi si, totodata, pentru a-si exprima intentia unei stranse colaborari pe viitor intre cele doua ministere.

Articol preluat de pe http://www.business24.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments