După scandalul de la IKEA, acuzat că ar fi folosit deţinuţi politici din fosta Germanie de Est pentru fabricarea produselor de mobilier, lanțul de retail suedez H&M se confruntă, de asemenea, cu acuzații grave. Compania importă bumbac din Uzbekistan, unde printre muncitori se numară inclusiv copii de nouă ani.

H&M, una dintre cele mai cunoscute francize din lumea modei, este supus presiunilor pentru a-și înăspri contractele cu furnizorii care achiziționează bumbac din Uzbekistan, deoarece folosește copii pentru recoltarea acestuia, cei mai tineri dintre ei având nouă ani.

Asociația Internațională Anti-Sclavie a luat în vizor mai multe nume din industria modei, somându-le să renunțe la achiziționarea bumbacului din Uzbekistan.

Dacă H&M nu va lua niște măsuri evidente în acest sens, ne este foarte greu să avem încredere ca produsele pe care le comercializează nu provin din țări în care se practică exploatarea juvenilă. Vrem să vedem că sunt complet implicați în eradicarea acestui fenomen”, a declarat purtatorul de cuvant al Asociației, citat de The Guardian.

Răspunsul suedezilor nu s-a lăsat așteptat, aceștia spunând că “ne aflăm într-o continuă dezvoltare și dorim ca materiile prime pe care le folosim să provină din surse verificate și de încredere”.

Grupul H&M are 2.500 de magazine la nivel global, 16 dintre acestea pe teritoriul României.

Articol preluat de pe B1.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments