Prinţul Carl Philip al SuedieiPrinţul Carl Philip al Suediei, în vârstă de 33 de ani, a fost atacat de un bărbat necunoscut, la ieşirea dintr-un club din Cannes, fără să fie însă rănit, au anunţat duminică reprezentanţii Palatului regal din Stockholm.

Prinţul, al treilea în ordinea de succesiune la tronul suedez, se afla cu câţiva prieteni în faţa unui club de noapte din Cannes, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în momentul în care a fost atacat, fără să fi provocat pe cineva, de un bărbat necunoscut, au precizat reprezentanţii Palatului regal suedez într-un comunicat, potrivit căruia prinţul nu a fost rănit.

Potrivit tabloidului suedez Aftonbladet, incidentul s-a produs în faţa clubului Baoli, în jurul orei locale 03.00, în momentul în care câteva persoane l-au înconjurat pe prinţ, iar un bărbat l-a lovit cu pumnul în zona cefei.

Prinţul Carl Philip, duce de Värmland, este al doilea copil dintre cei trei şi singurul fiu al regelui Carl Gustaf al XVI-lea al Suediei şi al reginei Silvia Sommerlath. Născut prinţ moştenitor al Suediei, el a deţinut acest titlu şi prima poziţie în linia de succesiune la tron până la 1 ianuarie 1980.

La acea dată, prinţul Carl Philip a fost deposedat de titlu datorită unei modificări în Actul de Succesiune, prin introducerea primogeniturii (dreptul primului născut). De atunci, prinţul Carl Philip este al treilea în linia de succesiune la tronul suedez, după sora sa mai mare, prinţesa Victoria, şi fiica acesteia, prinţesa Estelle.

Articol preluat de pe Rtv.net

Comentati folosind contul Facebook

comments