Naţionala de handbal feminin a Norvegiei a demonstrat încă o dată că este cea mai valoroasă din lume, reuşind să câştige finala olimpică cu Muntenegru, scor 26-23.

De câţiva ani buni, handbalul feminin mondial este dominat de naţionala Norvegiei. Teoria a fost verificată în 2008, când nordicele au câştigat titlul olimpic şi pe cel european, în 2011, când au devenit campioane mondiale, dar şi sâmbătă seară la Londra. De data aceasta, victima echipei lui Thorir Hergeirsson a fost Muntenegru, o naţională aflată la prima finală, care nu a avut însă forţa de a stopa maşina de handbal nordică.

Nordicele au condus încă din start

În ciuda dorinţei uriaşe de victorie a Bojanei Popovic, Muntenegru nu a reuşit să găsească antidotul pentru blocarea nordicelor. Chiar dacă a început mai bine meciul (2-4, min.9), muntenegrencele s-au lovit de zidul defensivei nordice şi nu au mai înscris preţ de aproape nouă minute, permiţându-le adversarelor să întoarcă scorul pe tabelă (8-6, min.23). Deşi a marcat gol după gol în poarta lui Haraldsen, Katarina Bulatovic nu a reuşit să-şi ajute prea mult echipa, care a intrat la cabine cu un deficit de trei goluri (13-10).

Bulatovic şi Popovic n-au fost de ajuns

Nici în repriza secundă ex-iugoslavele nu au găsit prea uşor drumul spre gol, prelungind excesiv atacurile. Aşa cum era de aşteptat, Bulatovic şi Popovic au ţinut steagul sus, insuficient însă în faţa meciului surprinzător de bun făcut de Sulland şi Alstad, interi norvegieni care au fost destul de tăcuţi în prima parte a turneului (16-13, min.45). Decisiv a fost însă ultimul sfert de oră al meciului, când Norvegia s-a apărat excelent şi nu a mai scăpat victoria din mână, devenind pentru a doua oară în istorie campioană olimpică.

Golghetera turneului joacă la Oltchim!

Noua achiziţie a Oltchimului, Katarina Bulatovic, a devenit golghetera turneului după ce a înscris zece goluri şi în finala competiţiei. Interul dreapta muntenegrean a marcat 53 de goluri în opt partide, devansându-le pe Bojana Popovic (46) şi pe coreeanca Eun Hee Ryu (43). Finala mică a turneului olimpic a fost câştigată de Spania, după prelungiri, scor 31-29 în faţa Coreei de Sud.

Norvegia – Muntenegru 26-23 (13-10)

Norvegia: Lunde Haraldsen 5 intervenţii (procentaj 24%), Grimsboe 3 intervenţii (procentaj 30%) – Sulland 10, Alstad 5, Riegelhuth Koren 3, Snoroeggen 2, Noestvold 2, Loke 1, Lunde Borgersen 1, Johansen 1, Breivang 1.

Muntenegru: Barjaktarovic 17 intervenţii (procentaj 40%) – Bulatovic 10, Popovic 5, Jovanovic 3, Radicevic 3, Savic 2.

5 medalii a câştigat naţionala Norvegiei la Jocurile Olimpice (două de aur – 2008 şi 2012; două de argint – 1988 şi 1992; una de bronz – 2000)

 

Articol preluat de pe ProSport.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments