http://media.rtv.net/image/201212/w620/kyh6hvnwzkenyeu3yxcwt8n401f1kwo_50932700.jpeg„Tulcea ar putea fi prima regiune din România care să beneficieze de avantajele unui sistem modern de gestionare a deşeurilor, prin realizarea unui proiect al Primăriei municipiului, Consiliului Judeţean şi municipalităţii oraşului suedez Linkoping “, transmitea cu optimism corespondentul AGERPRES.
Suedezii au contactat mai multe primării din România: dar, surpriza, toate au refuzat! Deși se plâng ca nu mai au bani de subvenții, deși facturile au explodat, primarii români au preferat să încălzească orașele cu gaze rusești scumpe, decât cu gunoaie gratis. Suedezii au rămas uluiți.
Compania suedeză Usitall, care intenţiona să investească până la 600 milioane euro în România în construcţia unor centrale de producţie a energiei termice din deşeuri, a renunţat la aceste planuri, invocând dezinteresul autorităţilor locale.
“Motivul pentru care am decis să stopăm discuţiile cu autorităţile locale din România este lipsa lor de interes. A fost dificil până să şi discutăm cu ei. Nu înţeleg de ce nu au vrut”, a declarat directorul general al Usitall, Mattias Philipsson. Compania, specializată în construcţia şi operarea de centrale de producţie a energiei electrice şi termice pe bază de deşeuri, încearcă din 2008 să se asocieze cu primării din România pentru construcţia unor incineratoare de deşeuri, unităţi care produc energie termică.
Reprezentanţii Usitall au avut, în ultimii doi ani, discuţii cu autorităţile locale din Bucureşti, Timişoara, Galaţi, Tulcea şi Ploieşti. Compania suedeză intenţiona să investească în două sau trei centrale, ale căror costuri sunt cuprinse între 100 şi 200 milioane euro pe unitate.
Philipsson a adăugat că pentru cel puţin un an compania nu va mai încerca să aibă negocieri cu primăriile din România. “Nu cred că vom mai cheltui bani pentru o vreme, cel puţin pentru anul viitor, dar păstrăm o uşă deschisă”, a spus Philipsson. Compania Usitall este controlată de municipalitatea din oraşul suedez Linkoping.

„De ce au refuzat primarii români?

Pentru ca mamuții gen RADET, cu 4500 de angajați, care vând căldura scumpă, ar fi rămas fără clienți. Nimeni nu mai avea nevoie de ele şi s-ar fi desființat! Dar RADET e o ditamai sursa de spăgi: şi pentru primărie, şi pentru partide. Păi cum s-o desființezi?
Vor politrucii să avem căldura ieftină? Da (că n-au chef să le sară lumea în cap, la iarnă). Dar cu condiția să nu te atingi de spăgile lor! Dacă trebuie să aleagă între spaga şi frigul din case… sigur că spaga e mai importantă!

Lista primarilor șpăgari, care au blocat investiția:

Bucureşti – primar Sorin Oprescu (pe fata independent, pe dos PSD-Iliescu)
Timişoara – primar Nicolae Robu (PNL)
Ploieşti – primar Iulian Bădescu (PSD)
Galaţi – primar Marius Stan (PNL)
Tulcea – primar Constantin Hogea (PDL)
Uitaţi-vă bine la ei: sunt din toate partidele; chiar şi un așa zis independent. E cea mai clară dovadă că n-ai ce vota: pentru ca, de 22 de ani, votezi numai între javre comuniste şi hoațe.
N-aveți bani de întreținere? N-aveți bani de mâncare? Omorâți-i!
Sunt facturile prea mari? Puteau să fie la jumătate: în loc de 300 de lei, doar 150! Dar ei n-au vrut, ca să-şi apere spăgile lor nenorocite. Să țineți minte asta, când or să vă tușească copiii în casa şi când o să le dați fiertura de cartofi, că vi s-a terminat salariul!
Degeaba se zbat firmele private să producă bani în România. Degeaba se zbat să facă rost de clienți, degeaba plătesc taxe: pentru ca nenorociții de politruci aruncă 600 de milioane, dintr-un foc! “scriu cei de la http://capitalismpepaine.wordpress.com/

Articol preluat de pe  http://www.ziaruldetulcea.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments