Premierul conservator suedez, Fredrik Reinfeldt, l-a criticat marţi pe omologul său britanic, David Cameron, care a anunţat cu o zi în urmă un set de măsuri pentru combaterea imigraţiei în Marea Britanie, relatează AFP.

‘Cred că este unul nefericit’, i-a răspuns şeful guvernului suedez agenţiei suedeze TT când a fost întrebat despre ultimul discurs al lui Cameron. ‘Cred într-o Europă deschisă, unde avem libertatea de circulaţie şi unde ar trebui mai degrabă să ne întrebăm cum persoanele care ajung aici se pot integra mai uşor pe piaţa muncii’, a punctat el.

De asemenea, Reinfeldt a precizat că ţara sa, care s-a deschis pentru imigranţii români şi bulgari, nu a constatat o sosire masivă a acestora pentru a beneficia de sistemul suedez de asistenţă socială. ‘Nu am constatat acest amplu turism social de care eram ameninţaţi şi cred că ar trebui să spunem acest lucru şi altora’, a adăugat şeful executivului suedez.

Premierul britanic a rostit luni un discurs în care a expus liniile generale ale planului său de reducere a imigraţiei, cele mai importante măsuri pe care intenţionează să le aplice fiind restrângerea accesului imigranţilor la locuinţele sociale, la sistemul public de sănătate şi la ajutorul pentru şomaj, dublarea amenzilor pentru angajatorii ce oferă de lucru imigranţilor ilegali şi amendarea inclusiv a proprietarilor care cazează astfel de persoane.

Cameron s-a referit în discurs la temerile cu privire la liberalizarea pieţei muncii pentru români şi bulgari începând cu 1 ianuarie 2014, perspectivă ce a făcut presa britanică de dreapta să lanseze avertismente despre sosirea ‘hoardelor’ de imigranţi nerăbdători să profite de ajutoarele sociale oferite de statul britanic.

Articoil preluat de pe http://www.agerpres.ro/media/

Comentati folosind contul Facebook

comments