Pe la inceputul secolului al XX-lea, in localitatea Blekinge, din Suedia, a fost descoperit un grup de pietre, care dateaza din secolul al VI-lea inainte de Hristos. Pietrele au o inaltime de 4,2 metri, unele aranjate in cerc, altele singuratice. Una dintre ele, care a primit numele de ”piatra Björketorp’‘, are incrustat pe ea acest inscris: ”Eu, stapanul ruinelor, le dau putere acestor pietre. Pe vecie blestemat sa fie cel ce va distruge acest monument, sortit unei morti subite”. Nu s-a putut stabili cui apartine acest text, dar o intamplare petrecuta la putin timp dupa descoperirea pietrelor, a dat nastere unui mare mister, neelucidat nici in ziua de astazi.
Un fermier din zona a vrut sa dea la o parte pietrele, pentru a putea cultiva pe acel loc. El a incercuit pietrele cu lemne, vrand sa le dea foc, sa le incalzeasca, dupa care sa toarne apa rece peste ele, pe ideea ca in felul acesta pietrele vor crapa si le va putea inlatura mai usor. Vremea era superba si nu adia nici un pic de vant, iar cerul era senin si curat ca lacrima. Insa in momentul in care a aprins lemnele, s-a it dintr-o data un vant puternic, care a facut ca flacara sa bata in directia barbatului, aprinzandu-i parul de pe cap. Fermierul s-a aruncat la pamant incercand sa stinga focul, dar flacara s-a raspandit foarte repede pe hainele sale, iar el a ars de viu. In acest timp, focul din jurul pietrelor s-a stins de la sine, ca si cum cineva ar fi turnat apa deasupra lor.
Evident, de atunci nimeni nu s-a mai incumetat sa se atinga de acele pietre, dar nici nu a putut fi dezlegata enigma lor, pentru ca nu s-a putut gasi nici un fel de indiciu cu privire la autorul sau originea blestemului.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments