http://news.bbcimg.co.uk/media/images/63534000/jpg/_63534196_63534195.jpgAvida de profit, o firma din Ungaria a exportat in Suedia tone intregi de carne de porc pe care a vandut-o drept carne de vita. Marfa fusese injectata cu un colorant, ca sa capete aspectul mai rosiatic al muschiului de vita.

Autoritatile suedeze au emis o alerta europeana ca sa puna in garda celelalte tari in care e posibil sa fi ajuns carnea. Oficialii romani au anuntat ca in magazinele noastre nu exista carne din acest lot.

Inselatoria a fost descoperita de un comerciant suedez, care s-a aprovizionat de la un depozit engros. Carnea i s-a parut prea frageda ca sa fie de vita si a alertat Autoritatea Sanitar-Veterinara. Rezultatul analizelor a lasat pe toata lumea fara cuvinte. Vita era, in realitate, porc.

Pontus Elvingston, Agentia pentru Alimente din Suedia: ”Este mai rosiatica decat este de obicei carnea de porc, suspectam ca a fost injectata cu vreo substanta ca sa capete acest aspect”.

Trei tone de carne au fost confiscate imediat, dar nu e exclus ca o parte din ea sa fi ajuns deja in farfuriile suedezilor. Firma importatoare se apara si arata cu degetul spre compania ungara Filetto, care i-a livrat-o.

Ake Hultberg, directorul firmei importatoare: ”Eu am examinat marfa, am deschis cateva cutii si am prajit o bucata de carne. Totul era in regula”.

Insa printre cutiile cu carne de vita fusesera strecurate si celelalte. Autoritatile suedeze au deschis o ancheta pentru punerea in pericol a consumatorului. Colorantul in sine nu este periculos pentru sanatate, insa carnea de porc contine bacterii care ii poate imbolnavi pe consumatori, daca este servita in sange, cum se prepara uneori carnea de vita.

Balazs Gal, corespondent RTL KLUB: ”Conducerea firmei Filetto n-a comentat in niciun fel. Am incercat de mai multe ori sa ii contactam telefonic, dar nu au fost de gasit”.

Autoritatea Sanitar-Veterinara de la noi a anuntat ca pe piata romaneasca nu a ajuns carne de porc de la firma din Ungaria.

Articol preluat de pe StirileProTV.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments