http://4.bp.blogspot.com/-We7W7UqEdxg/Tu8soRWRiJI/AAAAAAAABFU/Dzj9CEW6AzI/s1600/sy086549.jpgMinistrul suedez de finanţe Anders Borg a estimat vineri la postul public de radio SR ca ar fi mai bine pentru Grecia să renunţe la euro pentru a-şi redresa economia.

„În cazul în care ea ar trebui să părăsească zona euro, probabil că îşi va recâştiga competitivitatea şi apoi Grecia ar putea să se pună din nou pe picioare”, a declarat Borg, întrebat pe marginea reuniunii Fondului Monetar Internaţional la Tokio.

„Este o cale penibilă şi complicată, dar este dificil să se întrevadă alta ce ar putea funcţiona”, a adăugat el.

Suedia, care refuză să adere la zona euro, şi-a exprimat în mod public scepticismul faţă de solidaritatea financiară între statele europene, spunând că se opune unui proiect de uniune bancară europeană, aminteşte AFP.

Stockholmul consideră că prin acest proiect statele ce aplică o supraveghere strictă a sectorului lor bancar riscă să-şi asume costurile de salvare ale altor ţări aflate în dificultate.

Grecia, cu sprijinul majorităţii opiniei sale publice, încearcă să păstreze euro în ciuda lipsei de competitivitate ce ar urma să o facă să cunoască în 2013 al şaselea an consecutiv de declin în Produsul Intern Brut, potrivit previziunilor Atenei.

Articol preluat de pe Agerpres.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments