După ce a trimis vreo trei scrisori, în care avertiza că va face dezvăluiri senzaţionale, patronul WBS Holding a lansat, la Realitatea TV, telenovela „Brokerul dispărut”. El a declarat că a plecat din ţară din cauza „presiunii extraordinare”, că se află în Islanda şi îşi dorea o pauză de gândire.

După scrisoarea a treia, Cristian Sima, a lansat telenovela „Brokerul dispărut”. Fostul director al Bursei de Mărfuri din Sibiu, a apărut la televizor şi susţine că nu a fugit şi nu se ascunde, ci doar că a plecat în Islanda pentru a avea timp.

Acum trei zile, a apărut ştirea conform căreia brokerul Cristian Sima ar fi dispărut cu banii clienţilor WBS Holding. Sima, preşedinte WBS Holding şi al Bursei de Mărfuri din Sibiu, nu era de găsit de mai bine de zece zile. Sursa: mai mulţi clienţi ai WBS Holding.

În aceeaşi zi, Sima a fost revocat din funcţia de preşedinte-director general al Bursei de Mărfuri din Sibiu. Aceleşi surse spuneau că, în urmă cu aproximativ o lună, Cristian Sima ar fi divorţat şi, tot în aceeaşi perioadă, ar fi fost concediat şi directorul de tranzacţionare de la WBS Holding, iar el a rămas singura persoană responsabilă cu operaţiunile.

La plecarea din România, Sima ar fi anunțat că merge la proprietatea sa din Elveția, dar de atunci nu a mai putut fi contactat de nimeni.

Ieri, brokerul dispărut a dat semne de viaţă: a început să trimtă diferite scrisori prin intermediul unor cunoscuţi. Acum, „dezvăluie” aşa-zisele motive care l-au împins să lase cu buza umflată clienţii.

„Am avut clienţi puternici, îmi este frică”, a declarat Cristian Sima într-o intervenţie telefonică  la Realitatea TV.  A spus că nu a fugit şi nu se ascunde, ci doar că a plecat în Islanda pentru a avea timp. „Am avut clienţi puternici, îmi este frică”, a spus principalul personaj al „telenovelei”.

El a adăugat că se teme pentru viaţa sa, de accea a plecat din ţară. Fără a oferi alte detalii, Sima a spus că i s-a propus să-şi cedeze toată averea pentru a scăpa din această problemă.

“Aşa cum am declarat, am pierdut bani. Nu am plecat cu niciun ban, nu am niciun ban în niciun cont ascuns. Toate conturile sunt declarate. Toată nebunia asta aţi creat-o dumneavoastră presa. Eu am plecat pentru că eram cu presiunea ajunsă la maxim. Am pierdut cam două milioane de euro şi două milioane de dolari. Am tranzacţionat prost şi am pierdut. Îmi este frică, Imi este frică efectiv fizic. Nu am nicio boală. Am făcut tranzacţiile de capul meu şi nu este nimeni implicat de la WBS. Toată vina îmi aparţine. Am răspunderea morală pentru ce am făcut”, a precizat Sima.

Cristian Sima a precizat că se așteaptă ca cei păgubiți să depună plângeri. „Cred că o să se aştepte la câştiguri foarte mari. Cred că vor depune plângeri. Aştept să văd fiecare cât cere”, a mai spus Sima.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Sibiu s-a autosesizat, joi, şi a început o anchetă în cazul fostului director general al Bursei de la Sibiu,  în baza informaţiilor apărute în presă, potrivit cărora acesta ar fi dispărut cu banii unor clienţi ce făceau tranzacţii printr-o firmă deţinută de el.

“Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF) verifică dacă cele apărute în mass-media se confirmă Nu avem, însă, nicio plângere depusă, nici măcar o solicitare de dispariţie din partea rudelor. S-a cerut Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare lămuriri cu privire la situaţia create la Bursa din Sibiu”, a precizat pentru EVZ ofiţerul de presă al IJP Sibiu, inspector de poliţie Luciana Balteş.

IJP Sibiu a transmis, apoi, că în vederea continuării verificărilor pe care le-a demarat din oficiu, în baza informațiilor apărute în media, a fost adresată o solicitare oficială Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare de a le comunica dacă în urma controlului efectuat la bursa din Sibiu au fost constatate nereguli.

De asemenea,  societății comerciale i-au fost tranmise solicitări prin care să comunice dacă Cristian Sima a folosit în mod neautorizat sume de bani aparținând investitorilor sau dacă există prejudicii financiare. Până în acest moment, Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu nu a primit vreun răspuns la aceste solicitări, pentru a putea demara cercetări.

În paralel, poliţiştii bucureşteni au luat legătura cu fosta soţie a lui Sima pe care au întrebat-o dacă vrea să declare dispariţia acestuia. „A spus că se mai gândeşte”, au precizat pentru EVZ surse judiciare.

 

Articol preluat de pe EVZ.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments