http://gfx.svd-cdn.se/multimedia/dynamic/00829/tolgfors_829703c.jpgSten Tolgfors a luat această deicizie după dezvăluirile privind planurile Suediei de construi o fabrică de armament în afara graniţelor sale.

Ministrul suedez al Apărării, Sten Tolgfors, şi-a anunţat demisia joi, după ce a fost criticat de presă pentru că nu a informat opinia publică în legătură cu intenţia Guvernului de la Stockholm de a construi o fabrică de armament în Arabia Saudită, informează BBC.

La începutul lunii, premierul Fredrik Reinfeldt a confirmat că ţara sa a semnat un acord în acest sens cu saudiţii, în anul 2005.

Anterior, postul public de radio dezvăluise că Agenţia suedeză de cercetare în domeniul apărării a înfiinţat o societate-paravan pentru a masca implicarea sa şi  a guvernului în această afacere. Potrivit AFP, fabrica de armament, care nu este încă gata, ar urma să producă rachete antitanc.

Sub presiunea presei şi a opoziţiei, Sten Tolgfors a recunoscut că avea toate informaţiile despre controversatul proiect.

Ministrul Infrastructurii, Catharina Elmsäter-Svard, asigură interimtaul la Ministerul Apărării, în aşteptarea nominalizării unui nou titular al portofoliului.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments