Circumcizia fără motive medicale ar trebui interzisă, consideră Societatea Pediatrică Suedeză, chiar dacă acest lucru ar putea stârni proteste din partea musulmanilor şi evreilor. Tăiere rituală a prepuţului de jur împrejur, practică specifică în general popoarelor semite, a fost catalogată ca fiind o “agresiune”.

Într-un document adresat Comitetului Naţional pentru Sănătate şi Asistenţă Socială, pediatrii suedezi consideră că procedura “este o agresiune” deoarece copiii sunt supuşi mutilării fără a avea vreun cuvânt de spus în această chestiune.

“Este o problemă complicată, dar chiar şi aşa, am decis să condamnăm această procedură”, a declarat doctorul  Staffan Janson, care a continuat spunând că “este o mutilare a copilului care nu poate decide pentru el”.

Cum era de aşteptat, această opinie a specialiştilor a provocat reacţii critice în rândul evreilor şi imigranţilor musulmani. “Părinţii decid pentru copiii lor tot timpul”, a declarat Omar Mustafa, liderul Asociaţiei Islamice din Suedia.

În Suedia, ţară cu peste 9.350.000 de locuitori, trăiesc în jur de 20.000 de evrei şi peste 500.000 musulmani.

Comentati folosind contul Facebook

comments