http://media.rtv.net/image/201212/full/kyh6hvnwzkenyeu3yxcwt8n401f1kwo_50932700.jpegCompania suedeză Usitall, care intenţiona să investească până la 600 milioane euro în România în construcţia unor centrale de producţie a energiei termice din deşeuri, a renunţat la aceste planuri, invocând dezinteresul autorităţilor locale.

„Motivul pentru care am decis să stopăm discuţiile cu autorităţile locale din România este lipsa lor de interes. A fost dificil până să şi discutăm cu ei. Nu înţeleg de ce nu au vrut”, a declarat directorul general al Usitall, Mattias Philipsson, citat de Mediafax.

Compania, specializată în construcţia şi operarea de centrale de producţiei a energiei electrice şi termice pe bază de deşeuri, încearcă din 2008 să se asocieze cu primării din România pentru construcţia unor incineratoare de deşeuri, unităţi care produc energie termică.

Reprezentanţii Usitall au avut, în ultimii doi ani, discuţii cu autorităţile locale din Bucureşti, Timişioara, Galaţi, Tulcea şi Ploieşti. Compania suedeză intenţiona să investească în două sau trei centrale, ale căror costuri sunt cuprinse între 100 şi 200 milioane euro pe unitate.

Philipsson a adăugat că pentru cel puţin un an compania nu va mai încerca să aibă negocieri cu primăriile din România.

„Nu cred că vom mai cheltui bani pentru o vreme, cel puţin pentru anul viitor, dar păstrăm o uşă deschisă”, a spus Philipsson.

Compania Usitall este controlată de municipalitatea din oraşul suedez Linkoping.

Articol preluat de pe Antena3.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments