Daca aveti si alte poze , trimiteti-le pe mail la [email protected]  si o sa fac un articol special in weekend.

Roş-albaştrii le-au dat bilete şi românilor din hotelul în care au fost cazaţi

*25 de euro a costat un bilet în sectorul rezervat suporterilor români

Românii sunt pretutindeni în Europa. Danemarca nu face excepţie, iar aici, în ţara unde s-a inventat jocul Lego, concetăţenii noştri pot fi întâlniţi uşor, mai ales într-un oraş mare precum Copenhaga. Mii de români lucrează în capitală, în special în domeniul hotelier, dar şi în construcţii. Numai în stabilimentul de patru stele, acolo unde au fost cazaţi steliştii, muncesc vreo 40 de conaţionali.

În Danemarca, un român câştiga, în medie, aproximativ 1200 de euro, iar dacă stă în Copenhaga, jumătate de salariu se duce pe chirie. Ca să să fii angajat trebuie să cunoşti limba engleză, nivel mediu şi slujbe găseşti. Statul danez are grijă de cei care au muncit, indiferent de naţionalitate, astfel că cei care rămân fără servici pot primi timp de patru ani un ajutor de şomaj consistent.

La meciul cu FC Copenhaga, românii au încercat să fie într-un număr cât mai mare. Totuşi, nu s-au dat toate cele 1000 de bilete puse la dispoziţia clubului Steaua. Doar aproximativ 200 de persoane au cumpărat tichete, fie din România, fie de la hotelul Stelei, cu 25 de euro. În plus, alţi 300 de români care lucrează în oraş sau în împrejurimi şi-au procurat individual bilete de pe internet şi au stat împrăştiaţi prin tribune. Vocile celor 500 de români s-au auzit constant pentru că nici danezii nu s-au înghesuit la acest joc, stadionul fiind ocupat pe jumătate.

Articol preluat de pe ProSport.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments