Zlatan Ibrahimovic a afirmat, într-un interviu pentru televiziunea Canal +, că este victima rasismului în Suedia, ţara în care s-a născut în urmă cu 36 de ani în familia unor imigranţi din fosta Iugoslavie, relatează presa internaţională.

Ibrahimovic şi-a amintit primii său paşi în cariera de fotbalist: „Când am început la Malmo, nu eram acceptat ca toţi ceilalţi. De ce? Fiindcă mă chema Ibrahimovic. Nu Andersson, Svensson, toate aceste nume tipic suedeze”.

Potrivit atacantului, această tendinţă continuă: „Ei (presa – n. r.) continuă să mă atace. Fiindcă nu acceptă că sunt Ibrahimovic. Dacă alt jucător ar comite greşelile pe care le fac eu, l-ar apăra. Când e vorba de mine, nu mă apără. Asta însă îmi convine, asta sunt lucrurile care m-au făcut mai puternic. Acum vorbesc de rasism. E vorba de rasism. Nu spun că e rasism pe faţă, ci unul ascuns. (…) Fiindcă nu mă cheamă Andersson sau Svensson. Dacă m-ar chema astfel, crede-mă, m-ar apăra chiar dacă… chiar dacă aş jefui o bancă.”

Ibrahimovic a mai povestit despre adolescenţa sa, în care nu a mâncat întotdeauna pe săturate: „Avea 15 ani, trebuia să plătesc ca să particip la un turneu cu Malmo. Nu câştigam însă bani. Tata mi-a dat banii pentru chirie ca să merg la acest turneu.”

AGERPRES

Comentati folosind contul Facebook

comments