Pornind de la statistici publicate de-a lungul timpului, a informaţiilor selectate din baza de date a Băncii Mondiale, dar şi a celor înscrise în Cartea Recordurilor, fondatorii site-ului comic DogHouse Diaries au pus la punct o hartă  pe care fiecare stat este semnalat printr-un domeniu în care se evidenţiază.

Mai în glumă, mai în serios, creatorii hărţii s-au folosit de date reale pentru a eticheta statele lumii, iar unele naţiuni au ieşit cu imaginea „şifonată“, spre deosebire de altele. Astfel, România a scăpat de stereotipurile clasice, de data aceasta fiind remarcat faptul că suntem fruntaşi la viteza de download. Ce-i drept, Timişoara s-a situat pe primul loc în clasamentul oraşelor cu cea mai mare viteză a Internetului, cu o medie a vitezei de descărcare de 90,27 Mbps, record mondial stabilit pe baza datelor contorizate de Net Index în perioada 29 decembrie 2010 – 29 iunie 2013. Următorul pe listă este Vilnius, din Lituania, cu 54,30 de Mbps, dar în top 30 s-au situat şi alte oraşe din ţara noastră, precum Constanţa (locul 14), Cluj-Napoca (locul 16), Bucureşti (locul 18) şi Braşov (locul 29).

Moldova se remarcă pe harta imaginată de www.thedoghousediaries.com prin consumul de alcool, iar Spania prin consumul de cocaină. Pe hartă se mai poate observa că cetăţenii din Chile se pricep să rămână căsătoriţi, în vreme ce Turkmenistan este fruntaş la corupţie. Noua Zeelandă este lider în creşterea oilor şi la rugby, canadienii sunt cei mai importanţi producători de sirop de arţar, dar şi statul în care au picat cei mai mulţi asteroizi, în vreme ce americanii deţin recordul pentru cele mai multe persoane decedate în urma accidentelor produse de maşinile de tuns iarba şi au cei mai mulţi premiaţi cu Nobel.

La capitolul dezastre naturale se remarcă Mexic, din moment ce realizatorii hărţii au luat în considerare faptul că aici s-a înregistrat cel mai mare număr de persoane lovite de fulger, italienii sunt aşi la câştigarea competiţiilor UEFA, iar Marea Britanie este „ştampilată“ ca naţiunea unde se află cele mai multe organizaţii fasciste.

Preluat de pe http://adevarul.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments