http://www.agendazilei.com/wp-content/uploads/2012/06/Midsummer_vikingi.jpgFestivalul Suedez al Verii, Midsummer, va fi sărbătorit la Ikea vineri, 22 iunie 2012, începând cu ora 18.00. “Împodobim și dansăm în jurul stâlpului tradițional de flori, ascultăm muzică și facem cinste cu bere și chifteluţe suedeze, facem multe poze ca să nu uităm cum ne-am distrat, cântăm împreună cu Dalma and the Vagabonds.”, se arată în comunicatul Ikea.

Magazinul Ikea va fi deschis astăzi până la ora 24:00.

Festivalul Midsummer se celebrează în Suedia în ultima parte a lunii iunie, în cea mai lungă zi a anului. Sărbătoarea verii este una dintre cele mai îndepărtate tradiţii ale suedezilor şi tradiţia spune că, în urmă cu mulţi ani, fetele culegeau floare cu floare şi îsi făceau un buchet pe care şi-l puneau sub pernă pentru a-şi visa ursitul, obicei similar cu cel din noaptea de Sânziene (24 iunie), lucru care arată rădăcinile comune ale miturilor străvechi.

În Suedia, în ziua solstiţiului de vară sunt aproximativ 17 ore de lumină pe zi în zonele sudice ale ţării şi chiar 24 de ore de lumina în regiunile din nord.

Articol preluat de pe agendazilei.com

Comentati folosind contul Facebook

comments