Suedia se va confrunta cu un fenomen rar, asa-numita ploaie sangerie, conform previziunilor Institutului Meteorologic din aceasta tara. Acest fenomen a fost consemnat pentru prima data in istorie, in Iliada lui Homer, din secolul al VIII-lea i.Hr.

„Este dificil de precizat (zona – n.red.), dar sudul Suediei ar putea fi o regiune in pericol”, a spus meteorologul Joakim Langner in ziarul Aftonbladet, citat de The Local.

Pana in secolul al XVII-lea se credea ca ploaia rosie cazuta din cer ar insemna sange si ar fi un semn rau.

Cu toate acestea, oamenii de stiinta cred ca ploaia de culoare rosie este cauzata de acumularea de praf si de particule din desertul Sahara.

Fenomenul nu se petrece in premiera in Suedia. Potrivit lui Joakim Langner, el apare cam o data la cinci ani, fiind observat in mod frecvent in timpul primaverii.

Meteorologul a explicat ca ploaia sangerie nu prezinta niciun pericol pentru populatie, putand lasa pete pe obiectele din gradina si pe vehicule.

Daca despre culoarea ploii exista o doza de incertitudine, meteorologii apreciaza cu siguranta ca weekendul va fi umed in sudul si in vestul Suediei.

Articol preluat de pe Ziare.com

Comentati folosind contul Facebook

comments