Deputaţi moldoveni au participat astăzi, 21 mai, la un seminar privind activitatea parlamentară. Aleşii poporului au făcut schimb de experienţă cu un grup de colegi din Regatul Suediei, care sunt într-o vizită oficială la Chişinău.

Şedinţa a fost condusă de vicepreşedintele Parlamentului, Liliana Palihovici. Potrivit politicianului, seminarul care a început astăzi şi va dura două zile, se desfăşoară în cadrul programului de parteneriat dintre Parlamentul Suediei şi cel al RM.

„Moldova este un stat tânăr, care tinde să îşi consolideze democraţia şi să-şi întărească instituţiile statului, iar experienţa Suediei ne va ajuta în acest sens. În cele două zile de seminar, deputaţii vor discuta despre activitatea în cadrul comisiilor parlamentare. De asemenea, la seminar au fost invitaţi şi 30 de primari din diferite localităţi. Aceştia vor discuta cu deputaţii din Parlamentul Suediei relaţiile dintre administraţia centrală şi administraţia locală, gradul de independenţă a autorităţilor locale, finanţarea şi mecanismul de activitate”, a declarat Palihovici.

Şeful delegaţiei de deputaţi suedezi, Goran Lennmarker, a menţionat că în cele două zile de lucru va fi pusă în discuţie activitatea parlamentară în diverse ipostaze. „Astăzi vom discuta nu atît despre procesul legislativ, cît despre modul de implementare a legilor de către autorităţile locale”, a spus Lennmarker.
Potrivit oficialului, Suedia are deja o asemenea experienţă de colaborare cu Ţările Baltice şi a menţionat că Moldova, deşi este o ţară mică, are potenţial de dezvoltare.

Menţionăm că, la seminarul comun privind activitatea parlamentară, care se desfăşoară în perioada 21-22 mai, participă 21 deputaţi moldoveni şi şase deputaţi din Suedia.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments