Membrii familiei regale a României au fost întâmpinați la Centrul Episcopal din Stockholm de Preasfințitul Episcop Macarie Drăgoi. Fiind prima vizită de Sfintele Paști a Altețelor Regale în mijlocul comunității românești din Suedia, la eveniment au participat mai mulți preoți ortodocși și credincioși din Suedia, Norvegia și Danemarca.

Altețele Lor Regale, însoțite de Excelența Sa Domnul Iulian Buga, Ambasadorul României în Regatul Suediei, au fost întâmpinate la intrarea în biserica Centrului Episcopal cu flori, steaguri tricolore și prapuri bisericești, împărtășind prin imnele pascale bucuria marelui praznic al Învierii Domnului Hristos.

În cadrul acestei întâlniri, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi a conferit Principesei Margareta distincția Crucea Nordului, cea mai înaltă distincție a Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, ca semn al prețuirii pe care românii care trăiesc în această parte a Europei, condusă prin tradiție de dinastii monarhice, doresc să o arate Casei Regale a României.

Ierarhul românilor din Europa de Nord a oferit în dar Altețelor Regale un volum monografic (cu text bilingv în română și engleză) despre o nouă biserică românească de lemn din sudul Suediei și două ștergare pascale bucovinene.

Sursa: Episcopia Scandinavia

Comentati folosind contul Facebook

comments