Grupul suedez de construcţii Skanska se va extinde în România pariind pe potenţialul de creştere şi pe nevoia de dezvoltare a infrastructurii, a declarat vicepreşedintele executiv al grupului Roman Wieczorek, citat de CNBC.

„Vrem să ne extindem în România. Ţara are un potenţial mare, sunt multe nevoi şi banii de la UE urmează să vină. Vrem o creştere organică şi vrem să rămânem acolo pe termen lung. Pentru început vom folosi propriii bani, vrem să cumpărăm terenuri şi să construim birouri”, a spus Wieczorek într-un interviu.

Deşi a refuzat să spună cât doreşte să investească în România, Wieczorek a menţionat că primul proiect va fi dezvoltat în 2012, Bucureştiul fiind prima ţintă. „Vom începe cu Bucureştiul ca dezvoltatori de clădiri de birouri şi apoi ne vom orienta, printre altele, şi către proiecte de tip PPP (parteneriate public-private)”.

Anunţul lui Roman Wieczorek marchează de fapt o revenire a grupului suedez pe piaţa românească de unde Skanska a plecat în 2003. Valoarea lucrărilor de construcţii realizate pe piaţa românească în 2002 se apropia, potrivit estimărilor, de 3,5 mld. dolari.

„Conform propriei experienţe, se pare că România de astăzi este similară Poloniei înainte de aderarea la UE. Sunt sigur că UE este un factor de schimbare major. Şi va aduce o schimbare rapidă”.

Skanska desfăşoară, în prezent, activităţi în Suedia, Norvegia, Da­nemarca, Finlanda, Estonia, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Marea Bri­tanie, SUA şi mai multe ţări din America Latină.

În perioada 2007-2010, Skanska a desfiinţat peste 10.000 de locuri de muncă, 17% din totalul posturilor, din cauza recesiuni mondiale.

Articol preluat de AICi

Comentati folosind contul Facebook

comments