http://a402.idata.over-blog.com/0/07/29/71/kw-05/cult-of-luna-01.jpgTrupa suedeză de post-metal Cult of Luna va concerta, în premieră, în România, pe 29 aprilie 2013, în Silver Church din Bucureşti, şi pe 30 aprilie, în clubul Daos din Timişoara.

Trupa Cult of Luna vine în România pentru a-şi promova cel mai recent album, „Vertikal”, primul după o pauză de cinci ani. CD-ul este influenţat de superproducţia clasică „Metropolis” (Germania, 1927), un film mut de science fiction, regizat de Fritz Lang. Acţiunea din „Metropolis” este plasată într-un oraş al viitorului, o societate distopică ale cărei reguli urmează să fie puse sub semnul întrebării, informează organizatorii, Mighty Owl Productions.

Consideram că această temă are un impact foarte direct ce poate fi exprimat prin muzică. Am dezvoltat structuri clare, foarte lineare, fără a complica procesul compoziţiei. Ştim că fanii aşteaptă de mult timp un nou album, astfel că am avut nevoie de timp pentru a pregăti arena. Au existat schimbări, am vrut să ne întoarcem cu ceva nou. E foarte important să transpunem ideea albumului într-un spaţiu live. Veţi asculta material nou foarte curând„, spune Johannes Persson (chitară/ voce).

Concertele susţinute de Cult of Luna în România fac parte dintr-o serie exclusivă de evenimente printre care se numără şi un recital la celebrul festival Roadburn.

Alături de Neurosis, Cult of Luna este considerată una din cele mai importante formaţii de post-metal la ora actuală.

Cult of Luna este un grup suedez de post-metal format în oraşul Umea. Grupul a luat naştere în 1998 din fosta trupă Eclipse şi a dobândit rapid aprecieri şi respect în scena underground internaţională, lansând două materiale de excepţie, „Cult of Luna” (2001) şi „The Beyond” (2003).

Adevăratul succes l-au obţinut în 2004, odată cu lansarea lui „Salvation”, o capodoperă a muzicii metal, notată la acea vreme cu 10/10 (maximum de puncte) de revista Metal Hammer. A fost singurul album după Metallica – „Black Album” – care a reuşit să obţină un punctaj maxim în topul celebrei reviste britanice.

Anul 2006 a însemnat lansarea unui nou album intitulat „Somewhere Along The Highway”, un disc conceptual despre singurătatea masculină. Discul a fost bine primit în presă şi pe scena mainstream, Decibel declarând că „acesta este albumul care depăşeşte orice standard american al genului post-metal”. Albumul a primit titlul pentru „Best rock metal album of the year” în cadrul premiilor G3 Awards.

Doi ani mai târziu apare albumul „Eternal Kingdom”, un alt material conceptual bazat pe jurnalul lui Holger Nillson, ale cărui scrieri au fost descoperite chiar de membrii trupei sub ruinele unei clinici de psihiatrie.

Biletele pentru concertele Cult of Luna vor fi puse în vânzare din 9 noiembrie exclusiv online, prin reţeaua rezervariclub.ro şi metalhead.ro, la următoarele preţuri: 45 de lei (până pe 31 decembrie), 55 de lei (până pe 30 aprilie), 65 de lei (în ziua concertului) şi 80 de lei (bilete speciale ce asigură intrarea la ambele concerte). Acestea din urmă vor fi disponibile doar începând cu 1 ianuarie.

Articol preluat de pe Mediafax.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments