Situation StockholmSuedezii vor sa elimine din folosinta banii lichizi, iar in ultima perioada au incercat sa puna la punct mai multe strategii prin care sa realizeze cat mai multe tranzactii cu cardurile bancare. In acest sens au fost luate masuri chiar si in privinta persoanelor fara adapost care vand revista „Situation Stockholm” pe strada. Astfel ca, din luna septembrie, toti cersetorii suedezi care vand ziare au fost echipati cu cititoare de carduri bancare.

Revista pe care o distribuie persoanele fara adapost costa 50 de coroane, iar pentru a impulsiona cersetorii sa vanda cat mai multe exemplare, autoritatile suedeze le ofera acestora 50% din banii stransi.

Pana acum, aceasta revista putea fi achizitionata si prin SMS, insa multi oameni s-au plans de acest sistem, deoarece acestia folosesc in general telefoane mobile de la companiile la care lucreaza.

Initiativa Suediei de a elimina banii lichizi din economie pare sa fie una de succes, tinand cont ca, in ultima perioada, doar 30% din tranzactiile retail din aceasta tara au fost facute cu bani cash.

 

Preluat de pe http://www.imparte.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments