În Suedia au început audierile în cazul lui Peter Mangsa, care urmărea şi ucidea oamenii cu înfăţişare „ne-suedeză”, imigranţii. El este acuzat de trei crime şi 12 tentative de omor.

„Vânătorul de imigranţi” nu poate fi considerat un succesor al lui Anders Breivik, care a ucis 77 de persoane şi care este judecat în Norvegia, deoarece primele două crime au fost comise de Peter Mangsa încă din 2003. Apoi el a săvârşit multe atacuri asupra oamenilor în anii 2009-2010. Doar una dintre victime era suedeză etnică, ce-i drept, în timpul atacului, ea se afla în compania unui imigrant. Mangsa nu se căieşte de faptele sale. Apropo, Breivik l-a amintit pe el şi pe alţi câţiva neonazişti ca fiind adevăraţi patrioţi, care au luat armele în mână pentru a apăra Europa de politica multiculturalismului. Această politică a dus la imigraţia nereglementată şi a stârnit un răspuns al radicalilor de dreapta, consideră politologul Irina Semenenko.„Este un răspuns îngrozitor. Aceste spirite radicale, care se manifestă la tot mai multe persoane care nu sunt de acord cu faptul că de moştenirea strămoşilor lor se folosesc imigranţii. Şi prin măsuri poliţieneşti nu poate fi rezolvată această problemă, deoarece vor fi găsite variante de a ocoli orice urmări poliţieneşti”.

În Suedia, şi nu doar acolo, este ridicat aşa-numitul prag al toleranţei imigraţioniste, considerat de sociologi ca fiind de 13% din numărul total al imigranţilor, spune politologul Oleg Barabanov.

„Peste tot este ridicat pragul de toleranţă imigraţionistă, inclusiv în ţările în care imigranţii au existat întotdeauna: Franţa, Marea Britanie. Spaţiul Schengen a deschis graniţele interne ale întregii Europe. Acest lucru a dus la faptul că mulţi imigranţi, ajungând în Uniunea Europeană prin Franţa, Italia sau altă ţară, s-au deplasat mai departe şi au ridicat pragul de toleranţă imigraţionistă în alte ţări”.

Europa însăşi s-a împins într-o situaţie fără ieşire, consideră Barabanov. Întrucât nu există o rezolvare univocă a problemei, în societatea europeană este ridicat riscul de apariţie a noilor „vânători”, este convins politologul.

„Se înţelege că aceste crime în serie din Suedia sunt legate într-o măsură mai mare decât crimele lui Breivik de relaţiile interetnice din Europa, care se acutizează în prezent. Totodată, noi observăm intensificarea crizei economice care loveşte asupra stabilităţii sociale din Europa şi, prin urmare, foarte mulţi oameni, pierzându-şi locul de muncă sau încrederea într-o economie stabilă, încep să-i acuze pe imigranţi. De aceea, astfel de lucruri, din păcate, se vor mai repeta”.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments