http://www.presalocala.com/wp-content/uploads/2012/02/1065_logo_AlburnusMaiorRMWF.jpgRosia Montana este un subiect tot mai mult discutat in ultima vreme. Ne este readusa in minte incompetenta , coruptia si interesele politicienilor romani si nu numai. Rosia Montana a devenit simbolul romanilor care s-au saturat de aceasta situatie. Sa fie clar un lucru: nu e vorba numai de ecologie cat mai mult despre un substrat politic si social.

Se vorbesc de miliarde si fel si fel de investitii in tinuturile in care de 20 de ani tot construim autostrazi inexistente. Gazele de sist au facut si vor face multa rumoare. E si corect acest lucru. Daca tot ne otravim, macar sa o facem pe bani buni. Macar din banii aia sa ridicam ceva in tara aia.  Ramanem in postura celor frecati si cu banii luati.

In special tanara generatie s-a saturat de promisiunile sterile ale celor ce au pretentia ca ne reprezinta in parlament. E foarte adevarat ca nu exista alternative politice, dar cand e vorba sa o luam la prima vedere  e clar lucru ca USL-ul e exact aceeasi mizerie ca si PDSR sau PSD-ul lui Iliescu. Nu fac partizanat politic. Cel putin pentru mine nu exista o formatiune politica parlamentara in care mi-as pune  increderea.

 

In vremuri de criza si tulburari sociale, fractiunile extremiste au o priza mare la public iar venirea chiar a lui Hitler la putere poate fi un exemplu. Asta nu inseamna ca e un lucru neaparat rau … E clar ca multi nu mai au ce pierde si ca vor vota cu orice nebun. Iar daca la nivel mondial,  tensiunile de ordin etnic , social si economic nu scad, avem toate sansele de a avea parte de un nou razboi mondial cat de curand.

Probabil ca cei mai „aerisiti” si mai putin afectati de campaniile de indobitocire orchestrate de Antena Group si alte grupuri de interese  sunt studentii si romanii plecati la munca peste hotare. Comunitatea romanilor din Suedia a fost prima care s-a imobilizat in aceasta privinta.   Acestia nu au votat cu sacosa in mana in cabina de votare.

Comentati folosind contul Facebook

comments