Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească pe teritoriul Regatului Suediei că, în conformitate cu datele prezentate de Institutul Meteorologic și Hidrologic local, pentru regiunile Gävleborg și Västernorrland a fost emis cod portocaliu de ninsoare, cu afectarea circulației auto.

Pentru alte regiuni, afectate de ninsoare și vânt puternic, s-a emis cod galben: Dalarna, Örebro, Värmland, Västmanland, Uppsala și Jämtland. Regiunile Jämtlandsfjällen și Lapplandsfjällen.

Informații suplimentare pot fi consultate prin accesarea paginii de Internet: http://www.smhi.se/en/weather/sweden-weather/warnings#ws=wpt-a,proxy=wpt-a,district=none,page=wpt-warning-alla.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Stockholm: +468205674, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Suediei: +46.736.985.463.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://stockholm.mae.rowww.meteoalarm.euwww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Comentati folosind contul Facebook

comments